• Moja Korpa
Prijavi se
TERRA CRETA maslinovo ulje PRAVI IZBOR ZA VAS - Meraki

TERRA CRETA maslinovo ulje PRAVI IZBOR ZA VAS


Autor: Terra Creta Srbija; Kategorija: Maslinovo ulje

29.09.2023.

Terra Creta maslinova ulja su uvek medju prvih 5 najboljih maslinovih ulja na svetu, saznajte i zašto

ZAŠTO JE TERRA CRETA PRAVI IZBOR ZA VAS?

Terra Creta ekstra devičansko maslinovo ulje je nastalo ceđenjem autohtone grčke sorte masline Koroneiki koja se kotira kao jedna od najboljih zahvaljujući visokom nivou antioksidanasa, izuzetno blagotvornih za zdravlje. Za ovakvu vrstu ulja se upotrebljavaju isključivo ručno ubrani plodovi, iz prve berbe u geografski zaštićenom području Kolymvari na ostrvu Krit. Maslinjaci su negovani tako da ne dolaze u dodir sa zagađivačima, koriste se isključivo organski principi uzgoja i ovako uzgojene masline ne sadrže pesticide, teške metale niti bilo kakve neorganske materije, što ovo ulje čini potpuno pogodnim za ljudsku upotrebu i doprinosi zdravlju. Na Kritu se mogu naći stabla maslina starosti od 50 do 3.000 godina. Uzgoj maslina se i dalje vrši na tradicionalan kritski način. Terra Creta ekstra devičansko maslinovo ulje je više puta nagrađivano i izvozi se u preko 50 zemalja sveta.

Odlike Terra Creta maslinovog ulja
OTKRIJTE KAKO STVARAMO MELODIJU UKUSA
Maslinovo ulje je najkvalitetniji izvor nezasićenih masnih kiselina na svetu. Ne postoji ni biljno ulje ni životinjska mast koji na ljudski organizam deluju sa toliko benefita kao što je maslinovo ulje. Na kvalitet maslinovog ulja utiče čitav niz faktora: vrsta masline, geografsko područje, klima i vremenske prilike u okviru čitavog ciklusa dobijanja maslinovog ulja (zrenje i rast na drvetu masline), kao i tehnološki procesi poput flaširanja, skladištenja i čuvanja maslinovog ulja.

Gde počinje naša avantura?
KRIT - OSTRVO NAJSTARIJE MASLINE NA SVETU
Mediteran je sam po sebi jedno od najpoznatijih regiona planete Zemlje u kojima uspevaju masline koje najčešće završavaju na evropskom tržištu. U okviru Mediterana postoji jedno prelepo grčko ostrvo koje ima takve klimatske karakteristike da maslina daje kvalitetan rod iz kojeg se dobija jedno od najboljih maslinovih ulja Mediterana. To ostrvo je jedno od najjužnijih u Evropi, najbliže je Ekvatoru i zove se Krit. Na Kritu osim dobrog sastava zemljišta, mikroklime i vrednih ljudi takođe je važno što ne postoje industrijski centri tako da nema industrijskog zagađenja. Budući da je Krit ostrvo koje je dosta udaljeno od drugih ostrva i kopna, faktički predstavlja jedan ekosistem koji niti ima kontaminirano zemljište, niti bujice reke i slično što može da kontaminirati zemljište fekalijama i akumuliranim zagađivačima.

Kako proizvodimo naše ulje?
ČUVAMO NAJBOLJE KARAKTERISTIKE MASLINA
Maslinovo ulje Terra Creta je ulje koje se dobija na niskim temperaturama gde ne dolazi do oksidacije masnih kiselina i to je upravo "sok od masline", u kojem se samo jedan deo vode ekstraktovao. Drugim rečima, zrele masline se cede kao što bi se kod nas dobijao sok od višanja. Ukus Terra Creta ima nijanse standardnog ukusa maslinovog ulja pa je kod priprema salata jedno od najukusnijih a osim toga, zbog polutropske klime, ukus ulja ide ka složenim polisaharidima kao kod banane pa je zbog toga vrlo zahvalno za stvaranje dressinga, potaže, čorbe, pa čak i za slatkiše – što je samo po sebi jedno od odlika svih kvalitetnih organskih maslinovih ulja.

* BOGATO VITAMINIMA I NEZASIĆENIM MASTIMA
* ČUVA SRCE I POBOLJŠAVA KRVNI PRITISAK
* SMANJUJE RIZIK OD DIJABETESA
* BEZ TEŠKIH METALA I PESTICIDA
* BOGATO ANTIOKSIDANTIMA
* POSEDUJE ANTIBAKTERIJSKA SVOJSTVA
Izvor: https://terracretashopsrbija.rs/
Loading...